Medewerker Veilig Thuis

28-36 uur per week


Veilig Thuis

Veilig Thuis Noord-Holland Noord (NHN) maakt deel uit van de GGD. Veilig Thuis NHN is het advies- en meldpunt voor iedereen, die met (vermoedens van) huiselijk geweld en/of kindermishandeling te maken heeft of krijgt. Niet alleen voor slachtoffers en direct betrokkenen, ook voor bezorgde omstanders en professionals. Wij zijn er voor kinderen en volwassenen die hulp nodig hebben. Soms komen ze er op eigen kracht niet uit. Samen werken we aan een prettige thuissituatie waar veiligheid voorop staat.

Veilig Thuis is er voor advies en ondersteuning rond huiselijk geweld en vormen van mishandeling. Zowel burgers als professionals kunnen hulp inschakelen van de medewerkers, bijvoorbeeld via het algemene landelijke telefoonnummer 0800-2000.

De medewerker Veilig Thuis neemt deze meldingen aan, voert veiligheidsbeoordelingen uit, stelt veiligheidsvoorwaarden op en is verantwoordelijk voor het monitoren van deze voorwaarden en verzorgt de eventuele informatieoverdracht aan de betrokken ketenpartners. 

Tijdens het sollicitatieproces wordt er op basis van jouw persoonlijke profiel gekeken naar het takenpakket en waar jouw kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden liggen.

Wat ga je doen?

 • je bent het eerste aanspreekpunt voor binnenkomende meldingen;
 • je maakt een analyse van de situatie en verwijst aan de hand van de gemaakte triage door naar de juiste hulpverlening en/of je bepaalt welke veiligheidsmaatregelen (acuut) genomen moeten worden;
 • je adviseert en geeft ondersteuning aan inwoners en professionals inzake kindermishandeling en/of huiselijk geweld;
 • je doet onderzoek naar huiselijk geweld en/of kindermishandeling met als doel het direct en duurzaam te stoppen;
 • je onderzoeksresultaten leiden toe naar een adequate ondersteuning/interventie bij situaties waarin er sprake is van geweld in afhankelijkheidssituaties;
 • je draagt zorg voor een goede overdracht aan hulpverleners of de Raad van de Kinderbescherming.

Dit ben je

 • je hebt hbo werk- en denkniveau;
 • je hebt een afgeronde hbo-opleiding, zoals Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening;
 • je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie;
 • je hebt kennis over Kindermishandeling en/of Huiselijk Geweld (-9 maanden tot 100+ jaar);
 • je hebt kennis van de sociale kaart en kan netwerkcontacten aangaan en onderhouden;
 • je kan goed aansluiten bij de doelgroep en je bent in staat moeilijke gesprekken te voeren;
 • je voldoet aan de registratie-eisen van het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

Dit krijg je

 • Medewerkers van de GGD zijn betrouwbaar, initiatiefrijk en resultaat gedreven. Wij bieden een uitdagende baan in een dynamische werkomgeving. In deze functie is voldoende ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 • De aanstelling is in eerste instantie voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt deze verlengd. Afhankelijk van opleiding en ervaring inschaling in school 9 of 10 van de CAR-UWO (www.car-uwo.nl).
 • Daarnaast bieden wij een aantrekkelijk pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vergoeding voor woon-/werkverkeer, vergoeding voor de zorgverzekering, Individueel Keuze Budget (IKB) en scholingsmogelijkheden

Let op: Je draait (na een inwerkperiode) mee in een bereikbaarheidsdienst om 24/7 advies te geven of meldingen aan te nemen over geweld in afhankelijkheidssituaties. De bereikbaarheidsdiensten zijn na 19:30 ’s avonds en voor 08:00 ’s ochtends. Reguliere diensten vallen tussen 08:00 en 19:30.

Meer informatie

Meer informatie over de GGD vind je op onze website: www.ggdhollandsnoorden.nl of www.veiligthuisnhn.nl. Je kunt contact opnemen met Marvin Musch, Interim-teamleider, via telefoonnummer 088-01 25 410.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in bovengeschetst profiel? Stuur dan jouw sollicitatie in via de knop 'Solliciteren', bovenaan deze pagina. Een screening maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure, waaronder het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG).

Acquisitie n.a.v. de advertentie wordt niet op prijs gesteld