Veilig Thuis Noord-Holland Noord (NHN) maakt deel uit van de GGD. Veilig Thuis NHN is er voor alle inwoners en professionals die te maken hebben met (vermoedens van) huiselijk geweld en kindermishandeling. Veilig Thuis NHN heeft de wettelijke taak om in te grijpen en de veiligheid te herstellen in (acute of langdurig) onveilige situaties in huiselijke kring.
Wij werken samen met de inwoners en professionals in de keten aan veiligheid voor iedereen, van jong (-9 maanden) tot oud (100+) in Noord-Holland Noord.

Onze visie is namelijk dat iedereen, van jong tot oud, het recht heeft om te leven en op te groeien in een Veilig Thuis. Met elkaar zorgen we voor stabiele veiligheid en herstel. Sámen kunnen we onveilige situaties en de overdracht van geweld van generatie op generatie stoppen.
Wil je ook een belangrijke bijdrage leveren in het voorkomen en stoppen van geweld in afhankelijkheidsrelaties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Medewerker Veilig Thuis

32-36 uur per week 

Wat ga je doen

In jouw werk staat het doorbreken van de cirkel van geweld centraal. Om daar goed zicht op te krijgen neem je meldingen aan en voer je veiligheidsbeoordelingen en risicotaxaties uit. Je kijkt daarbij goed naar de aard en ernst van de gemelde zorgen en in vervolgtrajecten stel je veiligheidsvoorwaarden op of doe je nader onderzoek in situaties van (een vermoeden van) huiselijk geweld en/of kindermishandeling.

Wat ga je verder doen?

 • Je adviseert en geeft ondersteuning aan inwoners en professionals inzake kindermishandeling en/of huiselijk geweld.
 • Je zorgt voor een goede overdracht aan hulpverleners, ketenpartners of de Raad voorde Kinderbescherming.
 • Je maakt een analyse van de situatie en verwijst aan de hand van de taxatie van de veiligheid door naar de juiste hulpverlening en/of je bepaalt welke veiligheidsmaatregelen (acuut) genomen moeten worden.
 • Je onderzoeksresultaten leiden toe naar een adequate ondersteuning/interventie bij situaties, waarin er sprake is van geweld in afhankelijkheidssituaties.
 • Veilig Thuis NHN is ook verantwoordelijk voor het voeren van procesregie bij de uitvoering van een Tijdelijk Huisverbod en het geven van voorlichting.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding, zoals Social Work, Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of Sociaal Pedagogische Hulpverlening.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van complexe problematiek en beschikt specifiek over kennis van geweld in afhankelijkheidsrelaties, kindermishandeling en huiselijk geweld (-9 maanden tot 100+ jaar).
 • Je kunt goed aansluiten bij de doelgroep en je bent in staat moeilijke gesprekken te voeren.
 • Je kunt met weerstand omgaan en staat stevig in je schoenen, maar weet ook goed bij de ander aan te sluiten. Ook ben je reflectief en in staat om kritisch naar het eigen handelen te kijken.
 • Je voldoet aan de registratie-eisen van het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).
 • Let op: Je draait (na een inwerkperiode) mee in een bereikbaarheidsdienst (en in de toekomst mogelijk beschikbaarheidsdienst) om 24/7 advies te geven of meldingen aan te nemen over geweld in afhankelijkheids-situaties. De bereikbaarheidsdiensten zijn na 19.30 uur ’s avonds en voor 8.00 uur ’s ochtends. De reguliere werkzaamheden vallen tussen 8.00 en 19.30 uur.

Wat bieden wij?

 •  
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, wanneer we allebei tevreden zijn wordt deze verlengd  
 • De functie is ingeschaald in schaal 9 of 10, afhankelijk van je werkervaring van de CAO-SGO.
 • We zorgen voor een goede inwerkperiode en de eerste periode krijg je een mentor om je in deze nieuwe baan te begeleiden. We zorgen voor goede werkbegeleiding en een multidisciplinair team om je heen om samen lastige beslissingen te kunnen nemen. Daarnaast hebben we een intern trainingsprogramma, zodat jij je deskundigheid kan vergroten. Tijdens de inwerkperiode wordt er op basis van jouw persoonlijk profiel gekeken naar het takenpakket en waar jouw kwaliteiten en ontwikkelmogelijkheden liggen.
   

"Lever jij ook graag een bijdrage aan het voorkomen en stoppen van (kinder)mishandeling en huiselijk geweld?"

Nieuwsgierig geworden?

Meer informatie kun je vinden op de website www.ggdhollandsnoorden.nl of www.veiligthuisnhn.nl
Je kunt ook contact opnemen met Marvin Musch, teamleider,

via telefoonnummer 06-12034042.

Solliciteren?

Ben jij de collega die wij zoeken? Stuur dan jouw sollicitatie via de knop solliciteren.

De sluitingsdatum van deze vacature is op 14 juni a.s.

De kennismakingsgesprekken zijn op 24 juni a.s.