Team Gezondheidsbevordering zet zich in voor collectieve preventie op het gebied van leefstijl met als doel om een gezonde leefstijl en daarmee de gezondheid van de inwoners in onze regio te bevorderen. Het team maakt onderdeel uit van de afdeling Strategie, Beleid en Onderzoek en bestaat uit enthousiaste en gedreven medewerkers. Collega’s hebben veel voor elkaar over en hechten belang aan een goede werksfeer. Geen dag is bij ons hetzelfde, dus saai is het niet. Ben jij deskundig op het gebied van gezondheidsbevordering en kun je op inspirerende wijze mensen motiveren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Adviseur gezondheidsbevordering

32-36 uur per week 

Wat ga je doen?

 

Als adviseur gezondheidsbevordering ben je één van de contactpersonen voor gemeenten en regionale partners op het gebied van preventieve gezondheidszorg en welzijn. Je adviseert bij de vertaling van beleid naar concrete plannen en projecten en draagt bij aan de implementatie. Dit doe je volgens het principe Health in all policies, waarbij je zorg draagt voor een integrale aanpak voor preventie. Je werkt samen met diverse GGD-collega’s in multidisciplinaire teams aan de invulling van de vier focuslijnen uit het meerjarenbeleidsplan. Je richt je hierbij op alle inwoners van Noord-Holland-Noord, van jong tot oud. Je bent in- en extern contactpersoon voor een nader te bepalen aandachtsgebied, zoals de Gezonde leefomgeving, Gezonde School of actuele thema’s uit het nationale preventieakkoord: roken, alcohol of overgewicht.

Wat ga je verder doen?

 • Je adviseert de gemeenten bij het opstellen en uitvoeren van gezondheidsbeleid. 
 • Daarnaast schrijf je advies- en beleidsnotities en vraag je subsidies aan.
 • Je signaleert en anticipeert op landelijke, regionale, lokale en politieke ontwikkelingen op het terrein van gezondheidsbevordering. Je draagt zorg voor in- en externe deskundigheidsbevordering door bij te dragen aan actieve kennisdeling (bijvoorbeeld door het geven van trainingen).
 • Je stimuleert en levert een bijdrage aan afstemming en samenwerking tussen gemeenten, ketenpartners uit de publieke- en private sector en inwoners in de regio.
 • Je adviseert gevraagd en ongevraagd gemeenten over bestuurlijke beslissingen die belangrijke gevolgen kunnen hebben voor de publieke gezondheid.
 • Je vertaalt in samenwerking met epidemiologen onderzoeksresultaten naar beleid en maakt voorstellen voor projecten/programma’s gericht op gezondheidsbevordering.
 • Je levert een bijdrage bij calamiteiten en rampen.

Wie zoeken wij?

 • Je hebt een afgeronde wo-opleiding, zoals gezondheidswetenschappen of Public Health.
 • Je hebt minimaal 2 jaar relevante werkervaring.
 • Je beschikt over kennis rondom gedragsverandering, doelgroepen en thema's, het sociaal domein, modellen van integraal beleid en aanpak van gezondheidsbevordering op lokaal/regionaal niveau. 
 • Je bent in staat om meerdere lokale partners binnen en buiten de publieke gezondheid (multidisciplinair) te betrekken en samenwerking te stimuleren bij de uitvoering van beleid.
 • Je beheerst strategieën voor coalitievorming, agendasetting en lobbyen in het politiek-bestuurlijke krachtenveld.

 

Wat bieden wij?

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, wanneer we allebei tevreden zijn wordt deze verlengd.
 •  De functie is ingeschaald in schaal 10 van de CAO-SGO. 
 • De mogelijkheid bestaat om na een aantal jaar middels een persoonlijk ontwikkelplan door te groeien in deze functie naar schaal 10A.

"Wil jij ook je steentje bijdragen aan het lokaal gezondheidsbeleid? Dat kan! Ons team Gezondheidsbevordering is op zoek naar een nieuwe collega!"

Nieuwsgierig geworden?


Meer informatie over de GGD vind je op onze website www.ggdhollandsnoorden.nl

Je kunt ook contact opnemen met Lotte Bierhuizen, adviseur gezondheidsbevordering,

via telefoonnummer 06 57621109.

Solliciteren?


Ben jij de collega die we zoeken? Stuur dan jouw sollicitatie via de knop solliciteren.

De sluitingsdatum voor deze vacature is 13 juni a.s.

De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 25 of week 26.