De GGD is op zoek naar een bevlogen en ervaren manager Jeugdgezondheidszorg! Ben jij een manager die innovaties en de verdere professionalisering van de Jeugdgezondheidszorg binnen onze organisatie wil oppakken? Dan zoeken wij jou!  

Manager Jeugdgezondheidszorg (JGZ)

32-36 uur

Deel deze vacature

De manager Jeugdgezondheidszorg (JGZ) maakt onderdeel uit van het Directie Management Team (DMT) van de GGD.

In je rol als DMT-lid ben je medeverantwoordelijk voor het aansturen van de strategische beleidsvorming en organisatieontwikkeling van de GGD, binnen de context van politieke en maatschappelijke ontwikkelingen in onze omgeving. Om dit goed vorm te geven ben je op de hoogte van politieke- en maatschappelijke veranderingen binnen de gezondheidszorg en weet je deze toe te passen binnen de afdeling JGZ. Mede door jouw initiatief ontstaat een wendbare organisatie die aansluit bij een dienstverlening die past bij de juiste zorg voor het kind op het juiste moment, door de juiste professional.

De afdeling JGZ is volop in beweging. Je bepaalt en bewaakt voor de korte- en lange termijn de strategie/visie en draagt deze uit binnen de multidisciplinaire teams van zorgprofessionals. Hierbij houd je rekening met de veranderingen die de komende jaren binnen de gezondheidszorg en het sociale domein gaan spelen zoals digitalisering en krapte op de arbeidsmarkt.

Wat ga je doen?

Als manager JGZ ben je verantwoordelijk voor de afdeling JGZ en voor de focuslijn ‘Gezond Opgroeien’. Je zorgt voor een optimale samenwerking tussen de verschillende teams van de afdeling en bent in staat om verbinding te leggen tussen de JGZ en andere partners in het werkveld. Daarnaast draag je zorg voor een goede kwaliteit van de dienstverlening aan ouders en kinderen en zorg je dat deze voldoet aan de wet- en regelgeving.
Door de medewerkers in hun kracht te zetten en te sturen op het vergroten van vakmanschap, zorg je ervoor dat van daaruit bestuurlijke en ambtelijke doelen in kwantiteit en kwaliteit worden gerealiseerd.

Je bent als manager JGZ resultaatverantwoordelijk voor de afdeling JGZ binnen de GGD. Voor dit jaar staat de implementatie van een nieuw managementinformatiesysteem op de agenda en jij weet daarbij de vertaalslag te maken naar de dienstverlening en de opdracht vanuit jouw opdrachtgevers de gemeenten.

In onze visie op de JGZ staat innovatie en gepersonaliseerde zorg centraal. We geloven dat de gezondheid en het welzijn van de jeugd in onze samenleving gebaat is bij een vernieuwende aanpak en dat innovatieve technologieën en werkwijzen hierin een cruciale rol zullen spelen. Dit betekent dat we ons niet alleen richten op de preventie van ziektes en gezondheidsproblemen, maar ook op het bevorderen van een gezonde en veilige leefomgeving en het ondersteunen van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar.
We geloven dat een betere samenwerking en het delen van kennis leidt tot betere resultaten en meer impact.

Je hebt de ambitie om de academisering binnen de afdeling JGZ aan te jagen en de positionering van de focuslijn ‘Gezond Opgroeien’ te verbeteren binnen en buiten de GGD.

Tot slot zul je als manager JGZ ons beleid en onze praktijk steeds blijven evalueren en verbeteren op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en ontwikkelingen. Door continue te leren en te vernieuwen willen we onze dienstverlening steeds verder verbeteren en de gezondheid en het welzijn van de jeugd in onze samenleving optimaal ondersteunen.

Wat ga je verder doen?
 •  Je stuurt en adviseert over visie- en beleidsontwikkeling.
 •  Je ontwikkelt de nieuwe organisatiestructuur van de JGZ door en bestendigt daarmee de koers die is ingeslagen.
 • Je draagt zorg voor juiste prioriteitstelling binnen de afdeling JGZ en stuurt bij als dit nodig is; je pakt de regie op hoofdlijnen en laat de uitvoering over aan de lijn.
 • Je vertaalt bestuurlijke kaders naar organisatorische taakstellingen, programma’s en projecten; waarbij je de positionering van de afdeling JGZ naar je stakeholders verbetert en beter aan laat sluiten.
 • Je draagt zorg voor een verdere academisering van de JGZ door professionals de gelegenheid te geven de wetenschap op te laten pakken.
 • Je stuurt op managementinformatie en weet daarvan een verbeteringstraject te maken.
 • Je treedt op als Crisiscoördinator of Procesleider Crisisteam in het kader van het GGD RampenOpvangPlan (GROP) in het geval van crisis, rampen of calamiteiten.
Wie zoeken we?
 • Je hebt een afgeronde academische opleiding en affiniteit en ervaring binnen de gezondheidszorg.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een leidinggevende functie, bij voorkeur binnen de Jeugdgezondheidszorg of een vergelijkbare sector.
 • Je hebt kennis van en ervaring met de ontwikkeling en uitvoering van beleid en strategie.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent analytisch en beschikt over probleemoplossend vermogen.
 • Je hebt een sterke motivatie om bij te dragen aan de gezondheid en ontwikkeling van kinderen en jongeren.
 • Je werkt vanuit vertrouwen en geeft professionals de ruimte om zich te ontwikkelen.
Wat bieden wij?

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, wanneer we allebei tevreden zijn wordt deze verlengd De functie is gewaardeerd in salarisschaal 15 van Cao SGO. (salarisindicatie min. € 6.030,- en max. € 8.381,- bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Zie ook Wat biedt de GGD.

Meer informatie? 

Neem contact op met Edward John Paulina, Algemeen Directeur via 088-0125001 of met Birgitte Heerkens, Corporate Recruiter via 06-51293844. In deze vacature worden wij bijgestaan door bureau Ebbinge, Tan Peters te benaderen via 020-5725725.

 
Ben je geïnteresseerd in deze vacature? Solliciteer direct via de onderstaande button: