Gezondheid en veiligheid staan volop in de belangstelling en GGD Hollands Noorden (de GGD) speelt hierin een belangrijke rol. Ook jij kan hier een rol in gaan spelen en wij geven jou graag die kans. Met jouw talent en schat aan ervaring kun je veel waarde toevoegen. Heb jij als senior communicatieadviseur ervaring als leidinggevende communicatie bij een overheidsorganisatie? Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Heb je daarnaast ervaring met crisiscommunicatie en woordvoering? Ben je een stevige gesprekspartner? En wil je graag de overstap maken naar een organisatie die ruimte geeft voor nieuwe ideeën? Dan is deze functie echt iets voor jou!

Teamleider communicatie/senior communicatieadviseur

36 uur per week 

Wat ga je doen?

Het betreft een nieuwe functie binnen het team communicatie (6 medewerkers). Je focus ligt het eerste halfjaar op het versterken van de strategische communicatie en het profileren van de GGD richting gemeenten, ketenpartners en inwoners. Je maakt daarbij gebruik van de nieuwste communicatiemiddelen. Hierna ga je de interne communicatie binnen onze GGD optimaliseren, zorgdragen voor de doorontwikkeling van het team communicatie en het team communicatie in positie brengen binnen de organisatie. Het leidinggeven aan het team doe je op een coachende wijze en je bent mensgericht. Ook ben je meewerkend ‘voorman/vrouw’. Verder werk je samen met je collega-teamleiders van Bedrijfsondersteuning en rapporteer je aan de manager Bedrijfsondersteuning.

Wat ga je verder doen?

 • Je bent het aanspreekpunt en de adviseur van het directie-managementteam/bestuur rond complexe of (politiek) gevoelige issues en strategische communicatievraagstukken. 
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan het directie-managementteam en zorgt ervoor dat nieuwe issues tijdig worden gesignaleerd.
 • Je zorgt ervoor dat de communicatie vanuit de verschillende programma’s binnen de organisatie in lijn zijn met elkaar en elkaar versterken.
 • Je vertaalt de ontwikkelingen in de samenleving en van de GGD naar (strategisch) communicatiebeleid. 
 • Je maakt deel uit van de crisisorganisatie (GGD Rampenopvangplan).

Dit ben je

 • Je hebt een relevante communicatie-opleiding op hbo+-niveau, aangevuld bij voorkeur met een managementopleiding/-training en kennis van nieuwe media. 
 • Je hebt circa 10 jaar werkervaring als senior communicatieadviseur, waarvan circa 5 jaar in een bestuurlijke omgeving (overheidsorganisatie).
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met leidinggeven aan communicatieprofessionals. 
 • Je hebt ruime ervaring met crisiscommunicatie en woordvoering.
 • Je bent flexibel in je werktijden, bijvoorbeeld ’s avonds en in het weekend beschikbaar voor communicatievragen vanuit het directie-managementteam.

Dit krijg je

 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar, wanneer we allebei tevreden zijn wordt deze verlengd.
 • De functie is ingeschaald in schaal 11A van de CAO-SGO. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

"Een nieuwe baan is een nieuwe toekomst. Wij maken graag deel uit van jouw nieuwe toekomst!"

Nieuwsgierig geworden?

Meer informatie kun je vinden op de website www.ggdhollandsnoorden.nl 
Je kunt ook contact opnemen met Mark Besteman, manager Bedrijfsondersteuning.

via telefoonnummer  06-22133363. 

 

Solliciteren? 

Ben jij de collega die wij zoeken? Stuur dan jouw sollicitatie via de knop solliciteren.