De afdeling Jeugd richt zich op het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid, groei en ontwikkeling van alle kinderen en jongeren tussen '-9 maanden' en 18 jaar.     
Het afdeling Jeugd richt zich op het bewaken, beschermen en bevorderen van de gezondheid, groei en ontwikkeling van alle kinderen en jongeren tussen '-9 maanden' en 18 jaar.  

Jeugd


Een gezonde jeugd begint al voor de zwangerschap, daarom werken we nauw samen met bijvoorbeeld verloskundigen aan prenatale zorg. Zo geven wij cursussen voor zwangeren en organiseren wij informatieavonden over voeding. Na de geboorte komt de screener van de GGD langs en worden ouders uitgenodigd voor een aantal bezoeken aan het consultatiebureau.

Onze jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en assistenten volgen de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling en gezondheid van het kind. Regelmatig onderzoek van kinderen kan voorkomen dat er problemen ontstaan, of dat deze verergeren.

Gaan kinderen naar school, dan worden ze nog een aantal keer opgeroepen voor een bezoek aan de jeugdarts, de jeugdverpleegkundige of de doktersassistent. We ondersteunen ouders door middel van opvoedcursussen en -spreekuren en werken nauw samen met scholen, wijkteams, gemeenten, maatschappelijk werk.

 

 


Onze jeugdverpleegkundigen houden spreekuren op middelbare scholen. Jongeren kunnen bij hen terecht met hun vragen of problemen over hun gezondheid en leefstijl. Via jouwGGD.nl kunnen zij (anoniem) chatten en mailen met een GGD-arts of verpleegkundige.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze medewerkers? In onderstaande filmpjes vertellen onze collega’s waarom zij graag bij de GGD werken.

Actueel

Ben je enthousiast geworden?