De afdeling Infectieziektebestrijding van GGD Hollands Noorden richt zich op het voorkomen of beperken van verspreiding van infectieziekten. 
De afdeling Infectieziektebestrijding richt zich op het voorkomen of beperken van verspreiding van infectieziekten.  

Infectieziektebestrijding


Onze artsen en verpleegkundigen richten zich op de bestrijding en het voorkomen van infectieziekten als tuberculose, kinkhoest, legionella en hepatitis A en B. Daarnaast hebben wij een spreekuur voor vragen over seks en seksueel overdraagbare aandoeningen (soa). 

Voor inwoners die op reis gaan buiten Europa staan onze artsen en verpleegkundigen klaar met advies en de eventueel benodigde inentingen. 

Een goede hygiëne helpt besmettelijke ziekten te voorkomen. Onze inspecteurs komen daarom langs op kinderdagverblijven, BSO’s, bij gastouders en bij peuterspeelzalen. Daarnaast inspecteren wij tattoo- en piercingshops, schepen en seksinstellingen.

 


Soms hebben inwoners of bedrijven vragen over het milieu in relatie tot gezondheid. Zij kunnen terecht bij een van onze milieuadviseurs.

Ben je benieuwd naar de ervaringen van onze medewerkers? In onderstaande filmpjes vertellen onze collega’s waarom zij graag bij de GGD werken.

Actueel

Ben je enthousiast geworden?